Westermarck-seura ry. ja Valtiotieteellinen yhdistys ry. jakavat opiskelijoiden huolen tieteellisen koulutuksen tulevaisuudesta

Tiedote 6.10.

Yliopisto-opiskelijoiden mielenilmaukset ovat laajentuneet valtakunnallisesti ja kampuksia on vallattu kaikissa yliopistoissa. Mielenilmauksessaan opiskelijat vaativat, että asumistuen leikkauksista ja opintotuen indeksikorotusten jäädyttämisestä tulee luopua, opiskelijoiden mielenterveyspalveluita tulee parantaa sekä kansainvälisten opiskelijoiden oikeuksista tulee huolehtia.

Sen lisäksi, että tuemme jokaisen ryhmän oikeutta osoittaa mieltään ja harjoittaa demokratialle tärkeää kansalaisaktivismia, tuemme opiskelijoiden mielenilmauksen viestiä. Suomessa tulee huolehtia opiskelijoiden hyvinvoinnista sekä riittävästä toimeentulosta akateemisten opintojen aikana. Tieteentekijöinä ja tutkijoina ilmaisemme vahvaa solidaarisuutta opiskelijoiden kanssa.

Valtion tulee taata se, että Suomessa on mahdollisuus saada ja hankkia tieteellistä koulutusta. Palveluiden sekä toimeentulon on oltava riittäviä, jotta akateemisen koulutuksen hankkiminen ja tulevaisuuden tieteentekijäksi kasvaminen on vastaisuudessakin mahdollista. Tieteen ja tieteellisen koulutuksen tukeminen on ensisijaisen tärkeää, jotta kykenemme vastaamaan vakaviin yhteiskunnallisiin haasteisiin tulevaisuudessa.

Jäsenemme voivat asettua opiskelijoiden vaatimusten taakse esimerkiksi osallistumalla järjestettäviin ulosmarsseihin, pitämällä luennon tai lukupiirin valtauksen yhteydessä tai tarjoamalla erilaisia kurssisuorituksia ulosmarssiville opiskelijoille, jotta heidän opintonsa eivät kärsisi mielenilmauksen vuoksi.

Jätä kommentti

%d bloggaajaa tykkää tästä: